Cor van Duinhoven
trainer auteur adviseur
HomeCor van Duinhovenarbocatalogus PSATrainingen Boeken & waaiersVertrouwenspersoon (extern)Advies/ KlachtencommissieNeem contact met mij op
CasemanagementGids voor vertrouwenspersonenWaaier VerzuimaanpakWaaiers private labelBestellen?
Gids voor vertrouwenspersonen
   Gids voor vertrouwenspersonen
Vertrouwenspersonen ongewenste omgangsvormen vangen collega's op die zijn geconfronteerd met agressie, geweld, discriminatie, pesten of seksuele intimidatie. Zij bieden een luisterend oor, adviseren over mogelijke oplossingen, begeleiden deze collega's tijdens het -vaak langdurige en emotionele- traject en zorgen voor nazorg en opvang. Over het algemeen vervullen vertrouwenspersonen deze functie naast hun feitelijke taak binnen de organisatie, meestal geheel belangeloos en onder minimale condities.

Over de uitvoering van deze boeiende, veelzijdige, maar vaak ook belastende en emotionele functie gaat deze praktische handleiding 'Gids voor vertrouwenspersonen'

Je krijgt informatie over:
- wetgeving
- procedures
- (on)mogelijkheden voor advisering, begeleiding, hulpverlening en nazorg
- de competenties en taken
- bevoegdheden en faciliteiten

Daarnaast komen ook de uitvoering van het werk als vertrouwenspersoon in de praktijk, de gesprekstechnieken, de do's and don'ts, registratie en verslaglegging volop aan de orde.
Door de uitleg over "dubbele petten", conflict van plichten, jurisprudentie en onterechte beschuldigingen is deze gids onmisbare vakliteratuur voor iedere vertrouwenspersoon. Tot slot ontbreken ook de vele wetenswaardigheden over opleidingen, websites, vakliteratuur en de mogelijke gevolgen van verkeerd of onvoldoende beleid of advisering niet.

ISBN 9789462150362 (2e druk 2013)      Bestellen?
€ 41,29