Cor van Duinhoven
trainer auteur adviseur
HomeCor van Duinhovenarbocatalogus PSATrainingen Boeken & waaiersVertrouwenspersoon (extern)Advies/ KlachtencommissieNeem contact met mij op
Cor van DuinhovenWerkwijze
Vertrouwenspersoon (extern)

                  

Als externe vertrouwenspersoon beschikbaar voor organisaties

Steeds meer organisaties kiezen er voor om naast één of meerdere interne vertrouwenspersonen, ook een externe vertrouwenspersoon aan te wijzen.
Het voordeel van deze aanpak is dat de "klager" kan kiezen uit het gehele pallet van mogelijkheden. Intern of extern en man of vrouw.

Het inhuren van een externe vertrouwenspersoon heeft zowel voor- als nadelen: onafhankelijkheid, deskundigheid, ervaring en objectiviteit als mogelijke voordelen, de kosten en grotere afstand tot de organisatie en de medewerkers als mogelijke nadelen.
Voor kleine(re) organisaties is deze keuze wellicht een goede optie om onpartijdigheid en onafhankelijkheid te garanderen.

Naast trainer en auteur is Cor ook als externe vertrouwenspersoon beschikbaar. Hij heeft ruime ervaring in het voeren van vertrouwelijke gesprekken met medewerkers. Daarnaast kan hij organisaties behulpzaam zijn bij het opstellen van het gewenste beleid ongewenste omgangsvormen en de daarbij behorende protollen en klachtenprocedure. Ook het opstellen van het jaarverslag kan door hem worden verzorgd.
Als externe vertrouwenspersoon werkt Cor op basis van uurtarief.
Hij is door de Landelijke vereniging voor vertrouwenspersonen LVVV gecertificeerd (nr: L0519). www.lvvv.nl/   
Zoekt u voor uw organisatie een deskundige en betrouwbare vertrouwenspersoon?   Neem dan contact op.
Wilt u als werknemer van een aangesloten organisatie met de vertrouwenspersoon in gesprek?
Kijk (of klik) dan zeker op  Werkwijze
 


Cor van Duinhoven maakt ook deel uit van het netwerk Externe vertrouwenspersonen.nl  zie www.externevertrouwenspersonen.nl